Witajcie w świecie cukierniczej namiętności.

arrow-long-down

Czy pieczenie ciast może się przerodzić w pasję? Czy to hermetyczne, proste zajęcie może dawać motywację do rozwoju w innych, pozornie nie związanych z cukiernictwem dziedzinach? Pobudzać apetyt na odkrywanie potencjału historycznego i kulturalnego miejsca w którym się żyje? Dawać okazję do zawierania długoletnich przyjaźni?

2009

Otwarcie kawiarnia MOJA w przedwojennej kamienicy Fortuna przy ul. Dąbrowszczaków 10 w Olsztynie

2010

Przyznanie certyfikatu Dziedzictwo Kulinarne Warmia Mazury Powiśle

2019

Otwarcia drugiej kawiarni MOJA z salą warsztatową przy ul. Stare Miasto 17/21 lok 32 w Olsztynie

sushi-icon-4.1

Alicja i Tomasz Derdoń

Właściciele

Tomasz Derdoń: “Wszystko zaczęło się w latach 70. Jako kilkuletni brzdąc wolne chwile spędzałem w domu mojej babci Weroniki Buchowski pod Pasłękiem. Babcia wieczorami opowiadała jak wyglądało życie na Warmii przed II Wojną Światową i tuż po niej. Najchętniej słuchałem opowieści o słodyczach, jej ulubionych: marcepanie, czekoladzie i brukowcu. Przywrócenie dawnych receptur, by każdy mógł posmakować historii regionu, to nasza opowieść…”

Regina Brett
Przeczytaj piękny wiersz. Słowa mogą wypełnić te miejsca w twojej duszy, do których nie dotrze czekolada.
Aneta Jadowska
Twoje pocałunki są niebezpieczne jak czekolada, nigdy nie potrafię poprzestać na jednej kostce, a cała tabliczka stanowi prawdziwe zagrożenie dla moich bioder.
Ilsa J. Bick
Pragnienie jest słodkie i wzmaga się, kiedy człowiek nie może dostać tego, czego rozpaczliwie pożąda.
Keri Arthur
Może powinnam sobie dać spokój z facetami i zadowolić się kawą. W końcu dawała dużo przyjemności bez dodatkowych kłopotów.

Nagrody / Certyfikaty